SEKSUELLE OVERGREB ER MANGE TING

Om seksuelle overgreb

Seksuelle overgreb finder sted på mange niveauer og er altid den voksnes ansvar. Barnet eller den unge kan blive krænket gennem fysisk indtrængen, onani, berøringer, at skulle overvære sex mellem voksne og en generel seksualiseret atmosfære. Der behøver altså ikke være fysisk kontakt, før det er et seksuelt overgreb. Overgrebene kan følges af vold og trusler, fysisk og psykisk omsorgssvigt og en generel grænseløshed og forsøg på normalisering af krænkelserne.

Det er altid den voksne, der har det fulde ansvar for et seksuelt overgreb.

Senfølger af seksuelle overgreb

Seksuelle overgreb i barndommen fører ofte til problemer i voksenlivet – det vi kalder senfølger. Reaktionerne kommer ofte først mange år efter overgrebene, hvor du ikke længere kan holde ud at bære på hemmeligheden alene.

Ofte vil du opleve et akut behov for hjælp – nu og her – og vi er klar til at hjælpe dig. Brug telefonrådgivningen og chatten, som har åbent mandag og onsdag fra kl. 17-20, tirsdag og torsdag fra kl. 10-14, skriv til os på christinecenteret@gmail.com eller mød op i cafeens åbningstid.

Vi vejleder og støtter dig i overvejelserne om at anmelde et seksuelt misbrug, og vi fungerer som bisidder, så du ikke står alene i mødet med ”systemet”.

For brugere

For pårørende

Bliv frivillig

For fagfolk